El cami de ronda es potser una de les coses mes especials i magiques que tenim al nostre pais. Caminar per entre la vegetacio mediterrania observant els espegats i sobre una catifa de pinassa i pedra es senzillament fantastic.

Avui hem anat cap a Cala Montgo, a l’Escala, des d’on hem fet una petita part de cami de ronda, primer en direccio sud, fins la punta Ventosa, un recorregut d’uns 35-45 minuts, depenent de les vegades que es para un a fer fotos. No te una complicacio excessiva pero si que conve anar ben calçat.
Un cop disfrutada la vista des de l’alçada impresionant de la punta Ventosa, hem tornat cap a la cala Montgo per pujar cap  a l’altra banda, on tenim la torre Montgo. Des d’alla es possible observar tot el golf de Roses i el cap de Creus amb els Pirineus de fons.
Despres de la posta de sol ens en anem cap a Sant Marti d’Empúries, un poblet antic i petit, emmurallat i amb una curiosa esglesia de planta quadrada que sembla haver estat una torre de defensa en altres temps. Un poblet de conte a la costa brava.