De bon mati agafem el tren que ens porta en una horeta de la estacio del nord a Brusel.les fins a Bruixes. Hi ha dos trens per hora i costa 14€ el trajecte. Es la mateixa linia que ens permetra a la tornada anar cap a Ghent.

En arribar a l’estacio de Bruixes ens dirigim a peu cap el nord per localitzar el hostel i descarregar equipatge abans de començar a voltar.
Ja en el cami ens deixem enamorar per la magia d’aquesta ciutat medieval. Tot es maco, tot esta ben conservat, sembla que estiguem dins un conte, en una ciutat feta de casetes de xocolata.

No ens acompanya el bon temps en la primera meitat del matí així que decidim dirigir-nos al hostel per descarregar les motxilles i així començar la nostra visita per aquesta fantàstica ciutat. La primera sorpresa és l’estil que trobem en el hostel. És un hostel dels de veritat, amb un bar amb música en directe, amb un decorat rocker i parets de les que pengen guitarres elèctriques i matrícules de tot el món i amb un bon ambient espectacular! Molt recomanable el Charlie Rockets Hostel.

Descarregada la motxilla ens dirigim cap a la nostra visita de la ciutat de Bruixes. Comencem per la zona del Burg, centre administratiu de Bruixes durant segles. Aquí es trobava la catedral fins el 1799, quan va ser demolida per fanàtics anti-religiosos. En el Burg hi trobem el palau de la Llibertat de Bruixes, l’Stadhuis (ajuntament) i la basílica de la Santa Sang.

Seguim passejant i anem cap a la plaça on es celebrava el mercat del peix (i actualment encara hi ha alguna parada).

Finalment el sol decideix fer acte de presència i ens decidim a fer el passeig en barqueta pels canals. Té un cost d’uns 8 euros i és totalment dirigit al turisme, però és indubtable que observar la ciutat des dels canals és quelcom que no hauriem de deixar de fer si anem fins a aquesta ciutat.

Una de les poques cases que conserven la fusta original
La següent visita obligada és a la plaça del mercat, on trobarem el carrilló (Belfort) que allotja les campanes que avui dia encara sonen. Es va construir al segle XIII i s’hi pot pujar fins a dalt, des d’on s’observen unes vistes fantàstiques de la ciutat i que permeten veure les grues del port de mercaderies al nord. L’aforament al campanar es limitat a 70 persones i els 366 esglaons van essent cada cop més claustrofòbics conforme hi ascendim. En aquesta torre es feien els tractes comercials, era la llotja de la ciutat de Bruixes.
En acabar ens dediquem a passejar per la ciutat i anar descobrint els seus racons i les esglèsies de Nostra Senyora i la Catedral de Bruixes, així com l’antic Hospital.
Al costat del llac dels enamorats, a l’altra banda d’un pont que creua el canal, veiem una entrada blanca de la que surt gent. Decidim seguir-los i entrar, i ens trobem amb la magnífica sorpresa dels bulbs florits en el jardí d’aquest convent. Una visió màgica que no es pot deixar de tenir quan es visita aquesta ciutat a la primavera.
Tornem cap al Hostel amb el temps just per fer una cerveseta, agafar llitera i preparar-nos per la visita guiada nocturna que organitzen. El guia ens porta a veure els racons que hem vist de dia, amb bones explicacions i un toc d’humor. Fantàstic. Entre les anècdotes que ens explica, ens recorda que l’origen de les patates fregides no és francès, com podria fer pensar el seu nom en anglès (French fries) sino que és belga. La confusió ve de quan els soldats americans estaven a la primera guerra mundial a Europa. Ells no sabien on eren i tot el que trepitjaven per ells era França. A Bèlgica van degustar aquestes patates fregides tan cruixents (perquè les passen dues vegades per la paella) i les van atribuir als francesos…
Les vistes de la ciutat durant la nit, son espectaculars, amb tots els edificis ben iluminats. No s’ha de marxar de Bruixes sense passar-hi una nit per poder veure-la il.luminada, amb una visió encara més de conte, si és que això és possible.