Hem deixat la capital pel darrer dia. A tot arreu diu que no te massa a veure i hi estic totalment d’acord. Colombo es una ciutat amb un transit infernal, amb autobusos i tuk-tuks zigzaguejant per carrers amples que es fan estrets amb tants vehicles i on no passen 2 segons sense que sentis la botzina d’un cotxe, autobus o tuk-tuk.

Hem anat cap al districte 1, on es troba el fort, amb els hotels de luxe i el world trade center. Aqui hi conviuen edificis colonials arreglats, d’altres destrossats i gratacels de vidre moderns. De fort nomes en te el nom, no existeix o no s’hi pot accedir perque es la zona de govern i esta tancada al public.
Per arribar fins el fort hem caminat pel parc que li diuen Galle Face. Es com si fos un passeig maritim pero l’unic encant que te li dona l’ocea Indic.
Just abans d’arribar al fort hi ha l’antic parlament, restaurat i amb el contrast del world trade center darrera, potser es la imatge mes bonica d’aquesta ciutat.
A l’entrar a la zona del fort des del sud, hem pogut veure la torre del rellotge que tambe feia funcions de far i a mes es el punt kilometric zero de Sri Lanka. Al darrera hi ha la residencia del Governador, ja no s’hi pot accedir.
 
Hem intentat acostar-nos a mar pero tampoc era possible i, en tombar al gran hotel oriental, hem anat a una esglesia i ens han deixat pujar a la terrassa per veure les vistes… A baix la imatge, no massa atractiva, oi?
 
Alguna imatge mig bonica combinant colonialisme i edificis moderns, pero realment poca cosa. Tambe te el seu encant nostalgic el colonialisme decadent pero que li queden dos dies ja que estan edificant en tota aquesta zona.
 
Convençudes de que Colombo a la zona del fort no tenia massa a oferir, ens hem desplaçat cap a Pettah, el barri dels mercats. Aqui si que hem disfrutat una mica mes amb les parades i, sobretot, amb la gent que les regenta que sempre esta a punt per un somriure.
En acabar ens hem acostat al Hilton a fer un te blanc, per cert es bo pero son molt mes saborosos altres tipus de te i molt mes economics!
En acabar, agafem un tuk-tuk que ens porta de nou al hotel on ens podem donar una dutxa abans de marxar cap al aeroport. Ara si que sembla que aixo acaba…