Galle es una ciutat que un no es pot perdre a Sri Lanka. A la costa sud-oest de la illa, la fortalesa de Galle s’alça orgullosa rememorant temps passats de grandesa. Va arribar a ser el port mes important de la illa fins que els anglesos van donar-li mes protagonisme a Colombo. Per arribar-hi agafem el bus des de Mirissa que ens costa 67 rupies, son 40-45 minuts de trajecte.

Diuen que a Galle (que ells pronuncien com si fos Gawl) es on el rei Salomo va trobar les seves gemes. Sigui cert o no, els portuguesos hi van fer la primera fortalesa, que va ser ampliada pels holandesos i una mica mes per part dels anglesos. Es pot passejar per la muralla de la fortalesa en gairebe tot el seu perimetre i aixi poder veure com, en realitat, la primera defensa es la propia costa, plena de rocs que impedirien a qualsevol buc acostar-se prou per intentar envair. A mes els seus baluards fan que practicament sembli inexpugnable.
Es digne de mencio la porta antiga, per on avui passen tuk-tuks, motos i cotxe a tota pressa. L’edifici que forma la porta antiga es avui en dia el Museu Maritim de Sri Lanka.
A l’interior de les muralles, el colonialisme brilla, ja sigui en cases restaurades i plenes de flors o en d’altres deixades amb la decadencia romantica de llocs que van viure temps millors.
Fora de muralles, el port pesquer, amb les seves parades regentades pels propis pescadors.

I vaixells que moren lentament en el lloc on algun dia van ser grans.

Acabada la visita, anem al Mama Hotel, que te una terrassa en la que es pot disfrutar d’un bon dinar amb vistes al far i la antiga esglesia portuguesa avui convertida en mesquita.
En resum, Galle es un reducte de ciutat tal com la coneixem els Europeus, amb les seves places, esglesies, construccions ordenades, etc. Quelcom que feia dies que no veiem ja que a Sri Lanka els nuclis de poblacio no son en absolut organitzats. A mes per primer cop hem trobat botigues de souvenirs com estem acostumats a veure en la majoria de llocs turistics i que fins ara no haviem trobat.