Mirissa es un desti turistic de la zona sud de Sri Lanka. I li diuen desti turistic perque hi ha hotels que donen a platja pero en realitat, qui esperi trobar una estructura de poble amb botigues com estem acostumats nosaltres, no hi trobara. Senzillament es una zona en la que hi ha hotels amb hamaques a la platja, pero tambe es un poblat organitzat al voltant de la carretera, sense zona comercial, ni plaça major, ni res del que nosaltres estem acostumats a identificar com a nucli urba.

L’ocea indic en aquesta epoca es brau i les onades es cargolen sobre si mateixes. Per sort la platja no es fonda fins bastant endins i es possible banyar-se. La sorra es blanca i fina i arrossega trossos de corall i petxines.
La platja de Mirissa fa una mitja lluna amb palmeres que arriben a ran d’aigua. La veritat que passejar per aqui es un veritable plaer.
A Mirissa doncs hi ha poc a veure. Platja i relax son bones opcions i les que ena han portat aqui. Pero tambe hi ha una cosa que la fa unica al mon: es el millor lloc per la observacio de la balena blava, l’animal mes gran del mon.
Aixi que no ens ho hem pensat, a les 7 del mati pujavem al vaixell que ens portaria mar endins a veure aquests magnifics animals. Despres de mes d’una hora navegant en un mar molt agitat i amb la meitat dels ocupants del vaixell marejats, un dels tripulants ha cridat: ‘Wales! Whales! Whales!’. Efectivament, alla estaven, primer el raig d’aigua amunt per agafar aire. Despres comença a passar tot el llom, que sembla infinit, fins que torna a cridar el tripulant ‘Tail up! Tail up! Tail up!’. I, efectivament, apareix la cua immensa abans de tornar a submergir-se. L’espectacle es fascinant. Emociona com poques coses en aquest mon. Un animal absolutament geganti, el mes gran que ha existit mai, que pot arribar a medir mes de 30 metres! No hi havia temps per imatges al movil aixi que us toca viure-ho personalment.
Anar a veure les balenes dona tambe la oportunitat de veure el port pesquer, que amb les barques de tots colors es realment encantador.