Escric des de l’avió que ens du cap a Johannesburg. El somni africà acaba i ja estem de tornada. Els darrers dos dies han estat màgics. Al matí quan ens vam llevar a Kasane ens vam dirigir cap al parc nacional de Chobe, amb la intenció de poder veure grans felins de nou. El cert és que no vam tenir sort amb els felins però sí que vam disfrutar d’una escena que crec que poca gent a vist. A uns metres del riu hi havia un grup d’elefants, calculo que entre 20 i 30 esperant pacientment. La espera era per una elefanta que restava morta a terra. Al seu costat, un petit elefant i dos més ja adults l’acariciaven amb la trompa. A pocs metres, els marabús i els voltors esperaven per començar la seva feina. També voltava per allà un xacal. Va ser absolutament commovedor.

image

En acabar el nostre darrer safari ens dirigim cap a la frontera amb Zimbabwe per disfrutar d’un dia de repòs a les Cataractes Victòria. Passegem pel parc veient tots els punts d’observació i meravellant-nos de la força amb la que baixa l’aigua tot i estar encara en estació seca. Ens allotgem en el mític hotel Victoria Falls on sopem a la terrassa disfrutant d’una copeta d’amarula en acabar, tot recordant els magnífics moments d’aquest viatge.

image

Al matí del darrer dia, avui mateix, sobrevolem en helicòpter les impressionants cataractes enduent-nos a la retina gravada una imatge inoblidable. Ara em tocarà preparar tots els posts per explicar-vos com m’ha captivat la màgia africana un cop més. Gràcies per acompanyar-me en aquest viatge!

image