Primer dia i ja toca marinar. El bus surt a les sis del mati i el taxi que haviem encarregat a les 5.15h ens dona planton! Nota: a San Jose no cal encarregar un taxi per intempestiva que sigui la hora, aquesta ciutat no dorm!

Resulta que fa un any i mig van decidir que els busos a Pto. Viejo no sortien de la terminal Caribe sino que ho fan de San Carlos, molt mes lluny del nostre hostel.
El bitllet es pot comprar tant el dolars americans com amb colons. El millor de tot ha estat quan ens han donat el ticket de la Marta, amb un segell que posa DE PIE.
Vaja que en el trajecte de quatre hores ens anirem canviant que sino acabara farta!!! Per algun designi de la fortuna jo si que he tingut seient, i aixo que he comprat el bitllet despres d’ella!
Per cert, l’autobus modern i comfortable.
Ja a Cahuita acabem de descarregar el campament base a Cabinas Palmer, per 10 dolars tenim habitacio, dutxa i llit amb un servei d’assecadora d’estranquis que ens dona la Marcela. Anem a veure que fem per aqui!
Excursio pel parc nacional de Cahuita on l’Eduardo ens ha fet de guia per 10 dolars les dues, pero hem promes no dir-ho a ningu!!!
Hem vist tucans, garses, gavilans, iguanes, ossos perezosos (es diuen mandrosos?), micos de cara blanca, micos udoladors i serps! Espectacular veure’ls en el seu habitat… Un cop acabat a dinar un ‘casado’ i ara anem cap a Puerto Viejo a passar la tarda. La nit la farem aqui, a les Cabines Palmer, pero encara ens queda tota la tarda!
Despres de dinar anem cap a la terminal d’autobusos i ens encaminem cap a Puerto Viejo, lloc de surf, cultura caribenya, rastafaris i reagge. Crec que es el lloc on mes banderes Jamaicanes he vist!
Lloguem unes bicis amb la intencio d’arribar a Manzanillo pero la nit amenaça amb venir i al final quan arribem a Punta Uva girem cua. Passejar en bici per una carretera que travessa la selva i que es va acostant a platges d’aigues braves plenes de surfistes es brutal!

De retorn cap a Puerto Viejo parem a veure els surfistes i la fortuna ens regala un arc de sant marti caribeny. Espectacular!

A Puerto Viejo feien una exhibicio de cavalls i serpentegem amb les bicis entre genets, tot terrenys, mes guiris en bici, paradetes i locals per arribar a tornar la bici.
En acabar fem una cerveseta Imperial (prou bona, per cert) a un local al costat de la platja, el Zion. El local el regenta l’Andres, un tico de pell fosca, encantador i casat amb una italiana que seu amb nosaltres una estona quan hi anem per segona vegada, el bus de tornada cap a Cahuita no surt fins al cap d’una hora i decidim tornar al Zion, on prenem uns sucs de fruita que ens serviran de sopar.
Mentre nosaltres estem al Zion, comencen a marxar els genets i cavalls, alguns d’ells dins de transports com el de la fotografia, tot i que no es veu massa be, es una especie de pick-up i el cavall va a la part de darrera!

Just quan sortim del bar Zion, ens trobem amb l’Olga, una catalana de 48 anys que va decidir marxar de Catalunya fa cinc anys quan el negoci se li en va anar em orris. Ens explica la seva situacio en el pais, actualment casada amb un home d’aqui, surfero que ho deixa tot per una cervesa. Es curios com veus que el pragmatisme l’ha portada a acceptar que la gent aqui es diferent i a viure a un altre ritme. Ens deia que ara ja començava a enyorar-se, pero la veritat es que se ça veia be!