Arribem cap al vespre a Brusel.les, anem cap al nou hotel que hem trobat ja que el de la primera nit no ens va agradar gens per la zona. Hem trobat un hotel anomenat Moon que es troba al centre de Brusel.les, a menys de un minut caminant de la Grand Place i a tocar de l’estació de metro Brusel.les central. Fantàstic!!!

Descarreguem equipatge (portavem tot el dia movent-nos per Gent amb les motxilles a l’esquena) i ens dirigim a la primera visita, anirem a veure l’Atomium. Es tracta del monument estrella a Instagram i jo no podia no tenir-ne una imatge! Es va construir com a símbol del progrés a la posguerra per la expo del 1958. Ens esperem a que es faci de nit per veure’l il.luminat.

Tornem al centre de la ciutat per passejar i veure la Grand Place il.luminada a la nit. Realment és espectacular aquesta plaça.

Anirem a dormir d’hora ja que tenim només el dia de demà per visitar tot el que mereix visita de Brusel.les.

Ens llevem ben d’hora ben d’hora i comencem per una de les principals atraccions de la ciutat, el Manekken Pis, una figureta d’un nen petit que orina i es converteix en font. No puc evitar dir-ho: me l’imaginava més gran… No acabo d’entendre tanta popularitat d’aquesta figureta. Potser és més comprensible quan veus les altres dues relacionades amb ella i no tan populars, una d’un gos orinant (que no treu aigua) i una altra d’una nena, Zinneke, que sí que orina i està ben amagada en un carreró de la ciutat.

Val a dir que no estan a prop entre elles, aquestes figuretes.

Bèlgica sembla que és el país dels còmics per excel.lència. Coneixedors d’aquest potencial, a part de tenir el museu del còmic, han pintat façanes repartides per tota la zona antiga de la ciutat amb imatges de còmics originals de grans autors. Estan assenyalades en els planells que et dónen a les oficines de turisme i realment aconsegueixen que, un cop vista una, vulguis veure’n més i recorris tots els carrers en busca d’aquests personatges que han envait la ciutat.Un altre dels edificis a veure, és l’edifici de la Borsa, a part de que perquè el seu estil neoclàssic personalment el trobo molt maco, perquè l’origen de la paraula Borsa és belga, ve de Bourse.

Tornem a la plaça de Sta. Caterina, on vam sopar la primera nit, per veure l’església i la plaça on es ven el peix però aquest cop de dia. L’ha restaurada i realment sembla un pastisset de nata, però no deixa de ser bonic.

Veurem també la Catedral de Brusel.les, a dalt d’una petita elevació que hi ha a la ciutat. És a destacar que tot es pot visitar tot passejant, és una ciutat de petites dimensions que permet que ens moguem sense necessitar transports.

Ens dirigirem cap a la zona del districte Europeu per veure el parlament, i de camí passem pel Palau de la Nació al nord del parc de Brusel.les i el Palau Reial al sud.


I ara sí que toca caminar una miqueta per arribar fins al districte Europeu. La veritat que conforme ens hi anem acostant veiem que de tots els edificis que veiem al nostre voltant, l’únic que ens crida l’atenció és poder anar a veure el Parlament Europeu. Per la resta, bastant intrascendent.

Per acabar la nostra visita ens dirigirem cap al parc del Cincentenari, fantàstic, però amb una arcada que ens fa dubtar de si estem a Brusel.les o bé davant la porta de Brandenburg a Berlin (jutgeu vosaltres mateixos).

Paga la pena entrar a dins del museu militar i demanar de pujar a la terrassa, és gratuït i es pot disfrutar de les vistes del parc i la ciutat.

De tornada ens dirigim a veure el palau de Justícia de Bèlgica, el problema és que està en restauració i els andamis dónen una imatge de que porta brackets…

El que queda de tarda el dedicarem a passejar pels carrers que envolten la Grand Place, buscant la millor xocolata per portar cap a casa… La veritat que et deixen tastar-la a tot arreu i és exquisita. Arribo a dir que no en vull més!!!!