De bon matí sortim del hostel i ens dirigim cap a l’estació de tren per agafar un dels molts trens que ens portaran fins a Gent, següent parada d’aquest breu viatge a Bèlgica. Aprofitem per anar-hi per un altre camï per on podem veure una de les portes de la ciutat de Bruixes i seguir el recorregut que feia la muralla de la ciutat.

El trajecte en tren dura una mitja horeta aproximadament. A Gent tenim clar que haurem de visitar el castell Gravensteen, en extraordinari estat de conservació i que allotja una exposició de instruments de tortura que esgarrifa. La creativitat orientada a la tortura es aterridora…

Visitat el castell (amb una audioguia o videoguia que et fa una historieta del castell i que és totalment prescindible), ens dirigim cap a la part medieval de la ciutat. En primer lloc passem per la Vridjag Markt, una gran plaça de mercat, passant pel costat d’un canó vermell que sembla que en el seu dia va ser un dels cinc més grans…

Ens dirigim després cap un carreró anomenat Werrengarensteeg, en el que trobem totes les parets plenes de graffitis que sorprenen en un ambient tant del medievo…

A Gent també hi ha un campanari amb un carrilló, el Belfort. Parem a fer un cafetó per agafar forces i esperar a veure si afluixa la pluja, i ens enfilem cap a les alçades. En aquest cas sí que hi ha una pasarel.la exterior i molt estreta (un balconet que li dóna la volta), hi passa una persona i justeta, així que no apte per a gent amb molt de vertígen! Les vistes, però, paguen la pena!

En el moment en el que nosaltres visitem la ciutat, l’esglèsia de St. Nicolau està en procés de restauració i no la podem veure en la seva plenitut, De tota manera, promet ser un edifici magnífic quan es pot veure.

En baixar fem un passeig per la vora del canal, aprofitant un moment de sol (realment el temps està boig a la primavera belga…).

Veiem l’antic escorxador i mercat de la carn.

Ara toca agafar el tren i anar en direcció a Brusel.les, que serà la darrera parada que farem en aquest viatge. Mitja horeta més i ens plantem a la estació del  Nord de Brusel.les.