Ens queden unes hores a Luxor abans de tornar cap El Caire i decidim anar a visitar el museu. La visita és fantàstica, s’hi poden veure multitut d’estàtues de diferents divinitats i faraons però per mi el més impressionant son les mòmies, els estris que acompanyaven al difunt en el viatge, un llit que es va trobar a la tomba de Tutankamon i uns sarcòfags de fusta tots decorats tant per dins com per fora.Però el més bonic de tot és un mural decorat que hi ha a l’interior del museu.Val a dir que m’ha vingut un dels guardes de seguretat i m’ha fet mostrar les fotos al mòbil. Quan ha vist que n’havia fet (sense flash per suposat) em demanava calers. Li he dit que no li donaria diners, que si calia les esborrava… Per si a algú li pot servir. Evidentment sé que si m’enganxen les perdo, però participar de soborns… Això no!Tenim una estoneta més per passejar pel mercat de Luxor i ens trobem amb un mercat preciós, molt més net que el de Aswan, tot i que possiblement l’atabalament a l’extranger és similar. Veiem un grup d’homes jugant a dòmino que riuen quan participem de la seva partida. Parem a fer un te en una teteria al mig del mercat i després anem de tornada que ens toca volar cap El Caire.El vol és un altre moment en el que el desert impressiona. Veure el Nil, amb la seva ribera verda a rabiar envoltada d’un desert implacable és realment espectacular.L’arribada a El Caire ens deparava una altra sorpresa, un trànsit infernal. Tardem unes dues hores en arribar a l’hotel entre clàxons, cotxes avariats, petits incidents ente conductors, gent que creua sense patir per la seva vida i cotxes amb tot de llums de colors però cap de reglamentària.